.Ndihma Humanitare.

Dita Botërore e Ushqimit shënoi përvjetorin e themelimit të Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë të Kombeve të Bashkuara.
Të martën, më 3 tetor 2023, në Stamboll, Plaku Piter dhe Motra Karla Hjubër, u nderuan në emër të Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme për kontributet e tyre në përpjekjet për ndihmën nga tërmeti në Turqi. 
Nderohen në Ditën Botërore të Refugjatëve 2023 refugjatët guximtarë dhe përpjekjet e shenjtorëve europianë për ndihmë
Latter-day Saint Charities continues to provide urgently needed help to thousands of Afghan refugees in Germany, the United States and Qatar.
Organizata Bamirëse SHDM e ndihmoi qendrën Los Rosales që ndodhet në Mostar, për njerëz në moshë madhore me paaftësi njohëse, për të plotësuar një kuzhinë profesionale dhe një hapësirë ngrënieje, për trajnimin dhe përdorimin e studentëve të saj.
Presidenti Henri B. Ajring na nxit t’i shfaqim besimin dhe dashurinë tonë për Zotin nëpërmjet shërbimit ndaj të tjerëve, pavarësisht sprovave tona.
LDS Charities [Organizata Bamirëse SHDM] punon së bashku me Mala Sirenën, një shkollë e vogël komuniteti në Bosnjë per fëmijët me vështirësi të të nxënit.
LDS Charities [Organizata Bamirëse SHDM] bashkëpunon me Kryqin e Kuq Kroat dhe Medicins Du Monde për t’i ndihmuar refugjatët në procesin e tyre të integrimit.
Udhëheqësit vendorë dhe anëtarët e Kishës në Kepin e Gjelbër i ndihmojnë ata që janë në nevojë, nëpërmjet projektit për mbështetjen te vetja “Koteci i Pulave”.
Programi “Kujdesi për Sytë” për fëmijët e shkollave me probleme në sy në Kepin e Gjelbër.
LDS Charities [Organizata Bamirëse SHDM] punon me organizata qeveritare për të themeluar programin ‘Kujdesi për Shikimin’ për fëmijët boshnjakë që shkojnë në shkollë.
LDS Charities [Organizata Bamirëse SHDM] punon me Qendrën Klinike të Universitetit të Sarajevës për të trajnuar profesionistë mjekësie në Njësinë e saj të Reanimacionit për të Porsalindurit mbi rigjallërimin e të sapolindurve.