Artikujt e Lajmeve Vendore

Turneu i riplanifikuar për vitin 2022 tani do të zhvillohet brenda 22 ditëve nga dita e enjte, më 16 qershor deri ditën e enjte, më 7 korrik
Rebeka Ueringu, një anëtare e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonushme në Britaninë e Madhe, kujton çastin kur kuptoi se e porsalindura e saj e vockël, Megani, do të kishte nevojë për gjak që t’i shpëtohej jeta.
Anëtarët e Presidencës së Parë dhe të Kuorumit të Dymbëdhjetë Apostujve si dhe Drejtuesit e Përgjithshëm folën rreth mundësive për të bekuar rininë dhe fëmijët ndërsa zonat dalin nga pandemia
Ngjarja që do të zhvillohet më 13 qershor 2021, është për personat në moshë madhore beqarë, nga 31 vjeç e lart
Ndonëse pandemia i prishi planet për koncertet e zakonshme drejtpërsëdrejti, grupet e organizatës BYU Performing Arts u bënë krijues dhe zhvilluan një seri njëjavëshe me koncerte, seminare praktike dhe takime shpirtërore virtuale pa pagesë nga data 28 prill deri më 4 maj 2021
5 qershori shënon Ditën Botërore për Mjedisin. Organizatat joqeveritare, aktivistët dhe udhëheqësit politikë flasin mbi ndotjen, humbjen e larmisë bimore dhe ndryshimin e përshpejtuar të klimës
Dita Botërore e Biçikletës, që festohet çdo vit më 3 qershor, ka për qëllim të shijohet nga njerëzit e të gjitha niveleve shoqërore.
ThjeshtShërbe është një faqe interneti dhe program që u fillua nga Kisha e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme për t’i lidhur ata njerëz që dëshirojnë të ndihmojnë me mundësi për shërbim
Duke hyrë në fuqi më 1 gusht 2021, Plaku Masimo De Feo do të marrë shërbimin e tij si Presidenti i ri i Zonës së Europës të Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme.
Ketë vit, Kisha e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme po i fton të gjithë që të kremtojnë Pashkën me pjesën muzikore Mesia të Hendelit
Në këtë periudhë Pashke, ne e përkujtojmë me mirënjohje Ringjalljen e Zotit dhe Shpëtimtarit tonë, Jezu Krishtit.