Shenjtorët e ditëve të mëvonshme ndihmojnë për të shërbyer vakte ushqimi të ngrohtë në kuzhinën e bamirësisë në Romë

Për më shumë se tridhjetë vjet, kuzhina e bamirësisë në famullinë skalabriniane, të quajtur Parrochia del Santissimo Redentore [Famullia e Shëlbuesit Më të Shenjtë] në Romë, ka shërbyer vakte ushqimi të ngrohtë për anëtarët e pastrehë dhe të cenueshëm të komunitetit vendor të famullisë.

Anëtarët vendorë të famullisë mbledhin artikuj ushqimorë nga dyqanet vendore dhe dhurimet private. Me ndihmën e vullnetarëve, pesë ditë në javë, rreth 150 njerëzve u shërbehet dhe shijojnë një vakt ushqimi të ngrohtë në ditë.

Kisha e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme dhuron fonde për të plotësuar gjërat që nevojiten për t’i siguruar këto vakte ushqimi. Misionarët dhe anëtarët e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme dalin vullnetarë për të përgatitur sallën e ngrënies dhe për t’i shërbyer vaktet e ushqimit një ditë për çdo javë. Ata i përshëndesin vizitorët, shërbejnë vakte ushqimi dhe më pas ndihmojnë për pastrimin.

Gjatë periudhës së Krishtlindjes, anëtarë dhe misionarë të Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme, dhanë paksa më shumë.  Për të rriturit, ata përgatitën qese dhuratash të cilat përmbanin mjete për të ngrohur qafën, një çokollatë, ëmbëlsira të tjera të vogla dhe një pako me biskota. Secili fëmijë mori një qese të ripërdorshme, të mbushur me një lodër dhe ëmbëlsira.

Marie Paoleti, një vullnetare te kuzhina e bamirësisë, tha: “Në tërmetin e vitit 2016 isha atje dhe vuajta. Humba gjithçka. Dhe kjo është arsyeja përse dëshiroj të jap.”

Kur e pyetën përse ai punonte si vullnetar te Kuzhina e Supës, Aldoja, një ndihmues atje, tha: “Më pëlqen t’i ndihmoj njerëzit e tjerë. Dëshiroja të bëhesha kuzhinier. Kjo më jep diçka me të cilën të merrem. E di se është punë e vështirë, por, kur kthehem në shtëpi, unë ndihem mirë.” Ai shpjegoi se çdo njeri mund të mbetet pa punësim. “Kur e humbet punën, me të shpejtë shkon në anën tjetër.”

Efah Xhonsoni nga Gana është njëri nga vizitorët që merr vaktet e ushqimit të ngrohtë në kuzhinën e bamirësisë. Një seri tragjedish e solli atë në Itali si refugjat. Efahu është mirënjohës për kuzhinën e bamirësisë dhe për Kishën e Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme që u jep përkrahje atyre. Kur Efahu e merr bukën me vaktet e tij të ushqimit, ai e ruan që ta hajë gjatë fundjavave. Të dielave ai ha bukën e vet dhe lutet duke falënderuar Perëndinë që ka diçka për të ngrënë. Efahu fle jashtë përtokë. Ai ka një vend ku nuk e zë era dhe shiu. Është e vështirë për një burrë të moshuar që të flejë përtokë, por është më e lehtë kur fle me ushqim në stomak.

Falë dhurimeve të vazhdueshme dhe përfshirjes së vullnetarëve, vizitorët e përditshëm të Kuzhinës së Bamirësisë në Famullinë Skalabriniane do të vazhdojnë të marrin vakte të ushqimeve të ngrohta, të cilat u japin mbështetje jetese atyre që po kalojnë kohë të vështira.