Frankfurt‑mbi‑Majn

Artistët europianë interpretojnë këngë tradicionale Krishtlindjeje në koncertin e Krishtlindjes

Një koncert i veçantë për festat, “Dëshmitarët e Krishtlindjes: Këngë për Lindjen e Krishtit”, që kremton lindjen e Shpëtimtarit Jezu Krisht është prodhuar nga Kisha e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme në Europë. Koncerti përfshin një koleksion këngësh tradicionale për Krishtlindje, të kënduara bukur në stile të ndryshme të disa vendeve europiane. Muzika e çon njeriun në një rrugëtim që nxjerr në pah pasurinë kulturore e unitetin dhe kremton lindjen e Shpëtimtarit, Jezu Krishtit.

Pjesëmarrësit në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”, nga e majta në të djathtë: Tomas Kofodi (Danimarkë), Aleksis Defranki (Francë), Suzën Brounfilldi (Zvicër), Gerson Santosi (Portugali), Xheni Ouks Bejkëri (SHBA), Aleks Sharpi (Irlandë), Naura Souli (Spanjë), Anja Rosau (Danimarkë), Angela Broueri (Holandë), Aleksandra Zani (Poloni) dhe Serhi Borishenko (Poloni)
Pjesëmarrësit në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”, nga e majta në të djathtë: Tomas Kofodi (Danimarkë), Aleksis Defranki (Francë), Suzën Brounfilldi (Zvicër), Gerson Santosi (Portugali), Xheni Ouks Bejkëri (SHBA), Aleks Sharpi (Irlandë), Naura Souli (Spanjë), Anja Rosau (Danimarkë), Angela Broueri (Holandë), Aleksandra Zani (Poloni) dhe Serhi Borishenko (Poloni)

Muzika për koncertin u përshtat nga Kërt Bestori i propozuar për çmimin Grammy dhe Xheni Ouks Bejkëri si bashkërenduese për muzikën. Koncerti u regjistrua në qendrën historike “Wiesbaden Kurhaus”, me tregimtare francezen vendëse Ofeli Munje.

Anëtarët e korit që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”
Anëtarët e korit që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”

Këngët e interpretuara për Krishtlindje u përzgjodhën nga vende të ndryshme dhe u kënduan nga artistë europianë, të cilët janë anëtarë të Kishës. Interpretuesi ukrainas Serhi Borishenko tha: “Për mua dhe bashkëshorten time, ditët e regjistrimit të koncertit ishin sikur të ishim arratisur nga kjo botë e ngarkuar dhe të ishim zhytur në botën e Lindjes së Jezu Krishtit”.

Muzikantë që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”
Muzikantë që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”

Naura, një interpretuese nga Spanja tha: “Nëpërmjet muzikës, kam qenë në gjendje të ndiej dashurinë e madhe që Ati ynë Qiellor ka për të gjithë fëmijët e Tij, duke bashkuar kaq shumë interpretues nga vende të ndryshme me gjuhë të ndryshme, në të njëjtin vend dhe me të njëjtën ndjesi. Ky koncert ka qenë një mundësi e mrekullueshme për ta shpërndarë ungjillin me të gjithë botën dhe për të treguar se Perëndia është gati që t’i bekojë fëmijët e Tij kudo që janë.”

Fëmijë që vallëzojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”
Fëmijë që vallëzojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”

Plaku De Feo, President i Zonës së Europës Qendrore, bëri ftesën në vijim: “Ne ju ftojmë ju, familjen dhe miqtë tuaj të bashkohemi me shoqërim e gëzim dhe ta ‘ndriço[jmë] botën’ ndërsa e ngremë zërin në lavde dhe mirënjohje për dhuratën e jashtëzakonshme që përfaqëson lindja e Jezu Krishtit”.

Disa nga artistët që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”
Disa nga artistët që interpretojnë në koncertin “Dëshmitarët e Krishtlindjes”

Koncerti tani është në dispozicion në faqen zyrtare të Kishës dhe në YouTube.